Reuniunea membrilor UCOR – Suceava

Între 28 septembrie -1 octombrie 2023 s-a desfășurat la Suceava, Reuniunea membrilor Uniunii Consulilor Onorifici din România (UCOR), eveniment ce se înscrie în seria întâlnirilor organizate anual pentru creșterea vizibilității asociației la nivel național și pentru consolidarea relațiilor între membrii săi.

Evenimentul a fost fost organizat cu sprijinul generos al domnului Dumitru Mihalescul – Consul Onorific al Coreei la Rădăuți.

Au participat Consulii Onorifici, membri ai UCOR:

 • Dl CO Andreas Huber – Președinte,
 • Dl Ambasador Ioan Donca
 • Dna CO Georgiana Pogonaru
 • Dna CO Av. Dr. Elena Bustea
 • Dl CO Eugen Lascu
 • Dl CO Endre Molnar
 • Dl Dumitru Mihalescul – Co-organizator al evenimentului
 • Dl CO Av. Ștefan Moțec
 • Dl Petre Agripa Popescu
 • Dl CO Marius-Mihail Puiu
 • Dl CO Emil Sîrbu

În cadrul vizitei efectuate la Palatul Administrativ din Suceava, a avut loc o întrevedere comună cu reprezentanții administrației locale, unde delegația U.C.O.R. a fost primită de către Președintele Consiliului Județean Suceava – Dl Gheorghe FLUTUR, Prefectul Jud. Suceava – Dl. Gheorghe-Alexandru MOLDOVAN, Primarul Mun. Suceava– Dl Ion LUNGU, Președintele Camerei de Comerț și Industrie Suceava- Dl. Nicolae TROAȘE, precum și de Prorectorul Universității ”Ștefan cel Mare” din Suceava -Dl Prof.univ.dr. Mihai DIMIAN.

În cadrul discuțiilor au fost prezentate reperele istorice, culturale și economice semnificative ale județului Suceava, precum și proiectele de dezvoltare recent finalizate sau aflate în implementare, pentru dezvoltarea economică, culturală și socială a Municipiului Suceava,  precum și oportunitățile de investiții. Printre proiectele majore aflate în curs de derulare, a fost amintit tronsonul Autostrazii A7 – obiectivul de investiţii Autostrada Paşcani – Suceava, dezvoltarea turismului balnear, turismul traditional, proiete derulate impreună cu comunitățile locale si dezvoltarea economică, atât pe scară mare prin amenajarea de parcuri industriale, cât și la nivelul comunităților. Presedinte CJ Suceava a salutat inițiativa membrilor Uniunii Consulilor Onorifici din România de a organiza o vizită în regiunea de nord-est a țării, în vederea identificării oportunităților de investiții și deschiderea unor căi de comunicare între autoritățile locale sucevene și potențiali investitori din țările pe care consulii onorifici prezenți la reuniune, le reprezintă.

Dl Consul Onorific Andreas Huber -Președintele U.C.O.R, a salutat deschiderea autorităților județene și locale din Suceava, subliniind importanța organizării unor astfel de evenimente și discuții deschise pentru dezvoltarea relațiilor de colaborare dintre autoritățile locale din România și țările trimițătoare reprezentate de Consulii Onorifici-membrii ai U.C.O.R, aceștia din urmă acționând ca punți de comunicare între cele două părți. Urmare a invitației lansate de Presedintele CJ Flutur, Presedintele U.C.O.R.-Dl Andreas Huber a propus ca această reuniune să aibă o continuare, în sensul ca ulterior, să se realizeze incursiuni în județul Suceava și țara Bucovinei, împreună cu potențialii investitori și cu delegațiile străine ce vizitează România, pentru a ajuta la dezvoltarea si promovarea la cel mai înalt nivel a zonei.

Membrii U.C.O.R. participanți la eveniment, au prezentat pe scurt statele pe care le reprezintă și oportunitățile de colaborare și au enumerat posibilitățile de sprijin în vederea dezvoltării proiectelor  economice, sociale, culturale și educaționale, prin expertiza instituțiilor și proiectele similare dezvoltate în țările pe care le reprezintă.

În agenda evenimentului a fost inclusă și vizita la un important obiectiv economic, respectiv Fabrica de încălțăminte Marelbo din Vicovu de Sus, care este una dintre cele mai importante societăți din județ, cu un proces tehnologic modern, compania fiind producătoare de încălțăminte, marochinărie și accesorii, având capital 100% românesc.

Județul Suceava are un bogat potențial istoric și turistic, iar în acest context, în program au fost incluse și vizite la câteva obiective turistice dintre care amintim: Cetatea de Scaun a Sucevei, Muzeul de Istorie Suceava, Mănăstirea Sucevița, Manufactura de ceramică neagră din Comuna Marginea, Mănăstirea Putna și Muzeul medieval al Manastirii Putna.