COMUNICAT DE PRESA

10 aprilie 2024
Adunarea Generală a membrilor Uniunii Consulilor Onorifici din România la București

24 februarie 2024
“Balul de primăvară UCOR” editia a 5-a

21 Noiembrie 2023
Semnarea Actului adițional la Protocolul de colaborare între Ministerul Afacerilor Externe și Uniunea Consulilor Onorifici din România

02 octombrie 2023
Reuniunea membrilor Uniunii Consulilor Onorifici din România – Ediția 7 Suceava 28 septembrie – 1 octombrie 2023

04 decembrie 2020

Ceremonia de acordare a unui CEC de donație
din partea Uniunii Consulilor Onorifici din România,
pentru sprijinirea proiectului “Sunet pentru Sănătatea Copiilor “
al Asociației Life Education for All – Cluj Napoca

În data de 4 decembrie 2020, la ora 13.00, la sediul Consulatului Onorific al Turciei din Cluj -Napoca, a avut loc ceremonia de acordare a unui CEC de donație în valoare de 20.000 lei, din partea Uniunii Consulilor Onorifici din România, pentru susținerea proiectului „Sunet pentru sănătatea copiilor” derulat de Asociația Life Education for All din Cluj-Napoca, proiect ce are ca scop dotarea saloanelor pentru copiii bolnavi cronic, internați pentru lungă durată în spitale din întreaga țară, cu aparatură audio-video, cd-uri cu povesti și muzica pentru copii, muzica clasică, relaxantă sau terapeutică pentru copii între 0-18 ani, cât și cd-uri cu conținut educațional pentru accesul acestora la meloterapie, care să contribuie și să le îmbunătățească viața pe perioada în care se află internați.
Domnul Vasile Andrei Vita- Consul Onorific al Republicii Turcia la Cluj-Napoca și Secretarul General al Uniunii Consulilor Onorifici din România împreună cu domnul Decebal Victor Cotoc – Consul Onorific al Republicii Tunisia la Cluj-Napoca au înmânat CEC-ul de donație doamnei Oana Mîndruț- Directoarea Asociației “Life Education for All”, adresându-i totodată felicitări pentru toate eforturile depuse, cât și pentru întreaga activitate desfășurată în cadrul asociației și în beneficiul copiilor bolnavi cronic din spitalele din întreaga țară.
La ceremonie au participat membrii Uniunii Consulilor Onorifici din România: domnul Vasile -Andrei VITA – Consul Onorific al Republicii Turcia la Cluj Napoca, domnul Decebal Victor COTOC – Consul Onorific al Republicii Tunisia la Cluj-Napoca, doamna Mihaela-Monica CĂLUȘER- Consul Onorific al Republicii Polone la Cluj-Napoca, domnul Jose Arnau USON – Consul Onorific al Spaniei la Cluj-Napoca, domnul Wouter REIJERS- Consul Onorific al Regatului Ţărilor de Jos la Cluj-Napoca, domnul Massimo NOVALI -Consul Onorific al Republicii Italiene la Cluj-Napoca, care au apreciat eforturile personalului din cadrul asociației, arătându-și admirația pentru sprijinirea sistemului medical românesc, în special în aceste vremuri dificile.
Această sumă a fost strânsă cu prilejul „Balului de primavară UCOR” organizat de Uniunea Consulilor Onorifici din România în data de 7 martie 2020 la Hotelul Intercontinental Bucuresti, eveniment ce a reunit peste 100 persoane, printre invitați s-au numărat Excelențele lor doamne și domni ambasadori, personalități din Ministerul Afacerilor Externe, precum și reprezentanți ai mediului de afaceri din România. De asemenea, la eveniment a fost invitat şi a acceptat invitaţia, domnul Prof. Dr. Wolfram Scharff, preşedintele Corpului Consular din Germania (KKD) și Consul Onorific al Republicii Africa de Sud pentru Saxonia și Saxonia-Anhalt.
Cu suma sponsorizată de Uniunea Consulilor Onorifici din România, Life Education for All a dotat cu audioteci 27 de saloane de copii din cadrul Spitalului Județean Călărași, Spitalului Municipal Gherla, Spitalului Municipal Turda și Spitalului Municipal Câmpia Turzii.

În foto, de la stânga la dreapta: Dl Jose Arnau USON – Consul Onorific al Spaniei la Cluj-Napoca, Dna Mihaela-Monica CĂLUȘER- Consul Onorific al Republicii Polone la Cluj-Napoca, Dna Oana Mîndruț – Directoarea Asociatiei “Life Education for All”, Dl Vasile -Andrei VITA – Consul Onorific al Republicii Turcia la Cluj Napoca, Dl Wouter REIJERS- Consul Onorific al Regatului Ţărilor de Jos la Cluj-Napoca, Dl Decebal Victor COTOC – Consul Onorific al Republicii Tunisia la Cluj-Napoca, Dl Massimo NOVALI -Consul Onorific al Republicii Italiene la Cluj-Napoca.

28 septembrie 2020

Comunicat de presă MAE -28.09.2020

Întrevederea ministrului afacerilor externe Bogdan Aurescu cu președintele Uniunii Consulilor Onorifici din România (UCOR), Andreas Huber, însoțit de ceilalți membri ai Consiliului Director al UCOR.

https://www.mae.ro/node/53709

https://www.facebook.com/151413047167/posts/10156528807427168/?extid=FbpAld9UyBULsbOc&d=n


17 aprilie 2019
Ceremonia de acordare a unui CEC de donatie din partea Uniunii Consulilor Onorifici din Romania, pentru Centrul de Îngrijire Paliativă Hospice al Asociatiei “Dr. Carl Wolff” a Bisericii Evanghelice C.A Romania

In data de 17 aprilie 2019, la ora 11, la sediul Asociatiei “Dr. Carl Wolff” a Bisericii Evanghelice C.A Romania din Sibiu, a avut loc ceremonia de acordare a unui CEC de donatie in valoare de 30.000 lei, din partea Uniunii Consulilor Onorifici din Romania, in beneficiul copiilor din Centrul de Îngrijire Paliativă Hospice Sibiu al asociatiei.

E.S. Dl. Andreas Huber Presedintele Uniunii Consulilor Onorifici din România a înmânat CEC-ul de donație doamnei Ortrun Rhein Directoarea Asociatiei “Dr. Carl Wolff”, adresându-i totodată felicitări pentru toate eforturile depuse, cât și pentru întreaga activitate desfășurată în cadrul hospice-ului pentru copii și a căminului de bătrâni.

La ceremonie a participat domnul Daniel Joseph Plier Consul Onorific al Marelui Ducat al Luxemburgului la Sibiu și membru al Uniunii Consulilor Onorifici din România, care a apreciat eforturile personalului din cadrul asociației, arătându-și admirația pentru felul în care reușesc in fiecare zi să aduca zambete pe fața copiilor din hospice și deopotrivă a vârstnicilor din cămin.

Evenimentul a fost onorat de către E.S. Domnul Hans Erich Tischler, Consulul Germaniei la Sibiu, un puternic susținător al asociației, care a fost impresionat de generozitatea arătată de consulii onorifici din România pentru asociatia din Sibiu, reiterând suportul său necondiționat pentru asociație.

Suma de bani donată astăzi către Centrul de Îngrijire Paliativă Hospice Sibiu a Asociației “Dr. Carl Wolff” Sibiu, va fi folosită pentru achiziționarea de aparatură medicală performantă pentru asistarea respiratiei, concentratoare de oxigen si monitoare cu pulsoximetru, care să contribuie la îmbunătățirea vieții copiilor aflati in îngrijire in hospice.

Această sumă a fost strânsă cu prilejul „Balului de primavară” organizat de Uniunea Consulilor Onorifici din România în data de 2 martie 2019 la Hotelul Intercontinental Bucuresti,  eveniment ce a reunit peste 100 persoane, printre invitați s-au numărat Excelențele lor doamne și domni ambasadori, personalități din Ministerul Afacerilor Externe, precum și reprezentanți ai mediului de afaceri din România. De asemenea, la eveniment a fost invitat şi a acceptat invitaţia, domnul Aykut Eken, preşedintele Federației Internaționale a Asociațiilor și Corpurilor Consulare (FICAC).

Centrul de Îngrijire Paliativă Hospice, pentru copii diagnosticati cu boli grave aflați în faze terminale, cu o capacitate de 10 locuri, face parte din Asociatia „Dr. Carl Wolff” a Bisericii Evanghelice C.A. din Romania, fiind al treilea proiect al asociației , pe langa Caminul pentru Persoane Varstnice „Dr. Carl Wolff” cu o capacitate de 106 locuri funcțional din 1994 și Centrul de Ingrijire Paliativa Hospice pentru persoane cu boli oncologice în fază avansată și terminală cu 14 locuri funcțional din 2006.

Pentru asigurarea serviciilor medicale de cea mai înaltă calitate și a tuturor condițiilor pentru îngrijirea copiilor din cadrul hospice-ului, se pot face donații în conturile deschise pe numele asociatiei,  la BCR Sucursala Sibiu:

IBAN LEI:       RO61 RNCB 0227 0360 5498 0034
IBAN EURO:  RO34 RNCB 0227 0360 5498 0035
SWIFT: RNCB ROBU

29 februarie 2019

Semnarea Protocolului de colaborare între Ministerul Afacerilor Externe și Uniunea Consulilor Onorifici din România