Întâlnirea Secretarului General al Academiei Române domnul Acad. Ioan Dumitrache, cu membrii UCOR

În cadrul evenimentelor conexe, la aceeași dată, s-a desfășurat întâlnirea dintre Secretarul General al Academiei Române domnul Acad. Ioan Dumitrache și membrii Uniunii Consulilor Onorificidin Romania. Această vizită are o însemnătate deosebită pentru membrii Uniunii Consulilor Onorifici din România, reprezentând prima întâlnire, dintr-o serie de evenimentele ale asociatiei, ce se vor derula sub denumirea “Reuniune cu personalități”.

În cadrul vizitei protocolare, domnul Acad. Ioan Dumitrache a făcut pe scurt prezentarea celor mai importante momente de la înființarea Academiei Române și până în prezent, furnizând informații cu privire la membrii fondatorii și susținătorii cei mai importanți, precum și actuala conducere a Academiei, urmat de o trecere în revistă a celor mai importante activități derulate de prestigioasa instituție, precum și proiectele de viitor ce se află pe agenda conducerii Academiei, printre care amintim: construirea unei  noi aule, extinderea Muzeului Academiei pentru punerea în valoare a colecțiilor deținute,  colaborarea cu celelalte națiuni prin organizarea de evenimente și conferințe comune pe teme de interes general, organizarea în viitor a conferintelor lunare pe teme de interes, cum ar fi : încălzirea globală, teme de interes în domeniul medical-sanitar, dezbateri și lucrări cu aspectele legate de pandemie –efectele asupra societății și impactul asupra economiei, etc.

Domnul Andreas Huber-Președintele UCOR a oferit pentru Președintele Academiei Române – domnul Acad. Dr. Ioan Aurel Pop o placheta realizată în semn de recunoaștere a întregii activități dedicate cunoașterii și creării de punți stabile de comunicare între România și națiunile reprezentate de membrii Uniunii Consulilor Onorifici din România.

Vizita a continuat cu un tur al Academiei Române, care a inclus aula, muzeul cu colecțiile de cărți, picturi și documente istorice și s-a încheiat prin vizitarea expoziției de gravură germană din secolul al XVI-lea –Albrecht Dürer, deschisă în această perioadă la Biblioteca Academiei Române.

Evenimentul s-a încheiat cu exprimarea din partea tuturor participanților a convingerii că acesta a fost o reusită, și deopotrivă, a speranței unanim exprimate că seria “Reuniune cu personalități” va deveni o tradiție în anii ce vor urma.