Board Meeting si Adunarea Generala F.U.E.C.H. & evenimente conexe

Domnul Consul Onorific Andreas Huber, presedintele Uniunii Consulilor Onorifici din Romania (U.C.O.R.) și vicepreședintele F.U.E.C.H., a participat la Board meeting-ul și Adunarea Generală a “Federation de l’Union Europeenne des Consuls Honoraires ” (F.U.E.C.H.), ce a avut loc in Brugges, Belgia și la evenimentele conexe organizate de Corpul consular din Belgia (BCU).

În data de 14.10.2021 s-au desfășurat:

Board Meeting-ul F.U.E.C.H. la Hotel Crowne Plaza, cu deschiderea lucrărilor printr-un cuvânt de “Bun venit” adresat de către Presedintele F.U.E.C.H, Dl. Consul  Onorific Jean J. Baron Haus.

Mai multe subiecte au fost pe ordinea de zi. Printre altele:

– Aprobarea procesului-verbal al ultimei ședințe a consiliului de administrație ce a avut loc prin videoconferință în data de 7 iulie 2021.

– Raportul financiar al Trezorierului F.U.E.C.H.

– Alegerea unui nou membru al Managing Board pentru perioada 2022-2024 în locul domnului CO Marc Aicardi de Saint-Paul

– Extinderea numărului de membri în cadrul F.U.E.C.H.

– Activități și acțiuni planificate pentru anul 2022

Adunarea Generală a fost deschisă prin adresarea către toți participantii a unui  cuvânt de “Bun venit”, rostit de către Presedintele F.U.E.C.H, Dl. Consul  Onorific Jean J. Baron Haus.

Ordinea de zi a cuprins, printre altele:

-Aprobarea minutei pentru Adunarea Generală Extraordinară din 26 februarie 2021 desfășurată prin videoconferință.

-Prezentarea raportului financiar aferent anului 2021.

– Numirea unui nou membru în Managing Board pentru perioada 2022-2024 în locul domnului CO Marc Aicardi de Saint-Paul

-Discutii cu privire la cooptarea de noi membri.

– Activități și acțiuni planificate pentru anul 2022

Printre altele, s-a discutat despre organizarea urmatoarei întâlniri a Board-ului F.U.E.C.H.,ce urmează a se desfășura în luna aprilie 2022 in San Marino, iar Adunarea Generala F.U.E.C.H se va desfășura in toamna anului 2022, la Berlin. Datele exacte ale acestor întrunirii urmează a fi stabilite și comunicate în timp util.

Ziua de 15.10.2021 a fost dedicata evenimentelor conexe și a reuniunii organizate de Corpul consular din Belgia (BCU).

Ziua a debutat cu o receptie la Turnul ABC din portul Zeebrugge, o scurta prezentare și proiectia filmului despre port, urmată de vizitarea portului cu autobuzul, iar după amiaza a continuat cu un tur ghidat la Brugges și vizite la diferite obiective turistice.

În cursul serii s-a desfășurat la Hotelul Crowne Plaza Brugges o cină de gală, în timpul căreia Președintele Parlamentului Comunității de limbă germană, Domnul Karl-Heinz Lambertz a susținut un scurt discurs, iar la finalul acestui eveniment a fost acordat cel de-al șaptelea Premiu “Michele di Gianni”- creat in onoarea inițiatorului înființării Corpului Consular Belgian (BCU). Acest premiu este acordat anual de către Corpul Consular Belgian (BCU) unei persoane sau unei asociații care a exercitat o funcție internațională importantă.

În cadrul acestei reuniuni au avut loc un schimb amplu de opinii între consulii onorifici prezenti la eveniment, fiind abordate teme diplomatice, economice, de politica actuală și cultură. Evenimentul s-a încheiat cu exprimarea, din partea tuturor participanților, a convingerii că se vor continua relațiile de comunicare, în toate domeniile de interes.