Board Meeting si Adunarea Generala F.U.E.C.H. & evenimente conexe

În perioada 7 – 11 octombrie 2023, s-a desfășurat la Amsterdam, Olanda, Board meeting-ul și Adunarea Generală a “Federation de l’Union Europeenne des Consuls Honoraires” (F.U.E.C.H.), împreună cu evenimentele conexe desfășurate la Rotterdam, organizate de Corpul Consular din Olanda (CCN).

Din partea Uniunii Consulilor Onorifici din România (U.C.O.R.) a participat Dl Președinte CO Andreas Huber.

În data de 9.10.2023 s-au desfășurat la Royal Industrieele Groote Club Amsterdam:  Board Meeting-ul, cu deschiderea lucrărilor printr-un cuvânt de “Bun venit” adresat de către Presedintele F.U.E.C.H -Dl. Consul Onorific Jean J. Baron Haus.

Mai multe subiecte au fost incluse pe ordinea de zi. Printre altele:

 • Aprobarea procesului-verbal al ședinței Consiliului din 22.06.2023
 • Prezentarea Raportului financiar al Trezorierului F.U.E.C.H.
 • Extinderea numărului de membri în cadrul F.U.E.C.H.
 • Activități și acțiuni planificate pentru anul 2024
   Adunarea Generală a membrilor a fost deschisă prin adresarea către toți participantii a unui cuvânt de “Bun venit”, rostit de către Președintele F.U.E.C.H, Dl. Consul Onorific Jean J. Baron Haus.
  Ordinea de zi a cuprins, printre altele:
 • Aprobarea procesului-verbal al ședinței Consiliului din 22.06.2023
 • Raportul activităților 2023
 • Prezentarea Raportului financiar al Trezorierului F.U.E.C.H.
 • Activități planificate pentru anul 2024
 • Adaptări ale Statutului cu o nouă denumire: vot în Adunarea Generală;
 • Contact cu membrii pasivi
 • Extinderea numărului de membri în cadrul F.U.E.C.H.

  S-a hotărât, printre altele, schimbarea denumirii federației în E.F.C.A.C. – European Federation of Consular Associations and Consuls. Printre altele, s-a discutat despre organizarea următoarei întâlniri a Board-ului F.U.E.C.H., ce urmează a se desfășura în perioada 24-28 aprilie 2024 în Valencia, Spania, iar Adunarea Generală F.U.E.C.H se va desfășura în Ungaria, în toamna anului 2024. Datele exacte ale acestor întrunirii urmează a fi stabilite și comunicate în timp util.

  În cursul serii s-a desfășurat o cină festivă, la care au fost invitați și au participat membrii ai Corpului Consular din Olanda.

  Ziua de 11.10.2023 a fost dedicată evenimentelor conexe organizate de Corpul Consular din Olanda (CCN), respectiv o excursie la Portul din Rotterdam. Programul a cuprins o vizită a Muzeului Future Land, o scurtă prezentare și proiectia filmului despre port, prezentarea proiectului „Shore Tension” și turul ghidat cu vaporul al Terminalului din Portul Amsterdam.

  Reuniunea a cuprins și vizite la diferite obiective turistice din Amsterdam, dintre care: Rijksmuseum, Galeria de Artă Peatart, precum și o excursie în orașul Haarlem și la Muzeul Frans Hals.

  În cadrul acestei reuniuni au avut loc un schimb amplu de opinii între consulii onorifici prezenti la eveniment, fiind abordate teme diplomatice, economice, de politica actuală și cultură. Evenimentul s-a încheiat cu exprimarea, din partea tuturor participanților, a convingerii că se vor continua relațiile de comunicare, în toate domeniile de interes.