Balul Francofoniei de la Brașov

România aniversează, în 2023, 30 de ani de la aderarea la Francofonia instituțională, iar această aniversare pune în evidență, printre altele, valoarea și diversitatea contribuției României în cadrul Francofoniei, precum și acțiunile întreprinse pentru promovarea Francofoniei și valorilor sale.

În fiecare an, la 20 martie, cele 88 de țări și guverne de pe cinci continente, având statutul de membri sau observatori ai Organizației Internaționale a Francofoniei, sărbătoresc Ziua Internațională a Francofoniei. Această dată marchează aniversarea semnării, în 1970, la Niamey (Niger), a tratatului referitor la crearea Agenției de Cooperare Culturală și Tehnică (ACCT), devenită ulterior Organizația Internațională a Francofoniei (OIF).

La Brașov, în acest an aniversar 2023, Alianta Franceza Brasov a ales să încheie luna martie, cu prima ediție a  evenimentului „Bal de la Francophonie”.

O sesiune de examene DELF DALF la începutul lunii, urmată de „Festival du Film Français” și competiția în limba franceză „La Plume d’Or” au precedat acest frumos eveniment, primul „Bal de la Francophonie” din România.

Acest eveniment a fost organizat cu sprijinul domnului Ion-Valeriu Ciolacu – Consul Onorific al Franței la Brasov, iar printre alți invitati, la eveniment au participat și E.S. Dna Laurence Auer- Ambasadorul Franței la Bucuresti si domnul Andreas Huber- Consul Onorific al Austriei la Sibiu și Președintele Uniunii Consulilor Onorifici din România.

https://www.afbv.ro/index.php/blog/391-bal-de-la-francophonie