Vizita la Sibiu a Excelentei Sale Domnul Karol Mistrik, Ambasador Extraordinar si Plenipotentiar al Republicii Slovacia in Romania si a Excelentei Sale Domnul Miroslav Iabloncsik, Consul General al Republicii Slovacia la Oradea

20 iulie 2018 – Vizita la Sibiu a Excelentei Sale Domnul Karol Mistrik, Ambasador Extraordinar si Plenipotentiar al Republicii Slovacia in Romania si a Excelentei Sale Domnul Miroslav Iabloncsik, Consul General al Republicii Slovacia la Oradea

In data de 20 iulie 2018, Domnul Consul Onorific Andreas Huber a fost onorat sa primeasca vizita Excelentei Sale, Domnul Ambasador Extraordinar si Plenipotentiar al Republicii Slovacia in Romania, Karol Mistrik, impreuna cu Excelenta Sa Domnul Miroslav Iabloncsik, Consulul General al Republicii Slovacia la Oradea, intalnire ce s-a desfasurat la sediul Consulatului  Austriei la Sibiu.

In cadrul intrevederii, E.S. Dl Ambasador Karol Mistrik, a prezentat intentia domniei sale de a sustine si intari relatiile economice, schimburile comerciale, relatiile culturale, stiintifice si educationale dintre cele doua tari, fiind prezentate pe scurt domeniile de interes: relatiile de comert dintre cele doua tari, domeniile turismului si al culturii. S-au discutat perspectivele dezvoltarii relațiilor bilaterale și speranta intr-o concretizare cat mai grabnica a cat mai multor relații de cooperare intre Slovacia și Romania, respectiv judetul Sibiu, fiind prezentate oportunitațile pe care Slovacia le poate oferi Romaniei.

Dl. Consul Onorific Andreas Huber si-a exprimat disponibilitatea de a organiza si mijloci o intrevedere la Sibiu, intre mediul de afaceri din Slovacia si mediul de afaceri din Romania, urmand a fi stabilite, de comun acord, coordonatele acestei intruniri.

Intrevederea s-a incheiat cu exprimarea, din partea ambelor parti, a convingerii, ca, intre cele doua tari se vor dezvolta neincetat relatiile diplomatice, economice, culturale si educationale.

In cursul aceleiasi zile, delegatia slovaca a fost primita de catre Doamna Astrid Cora Fodor, Primarul Municipiului Sibiu si de Doamna Christine Manta-Klemens, Vicepresedintele Consiliului Judetean Sibiu.

In cursul sfarsitului de saptamana Dl Consul Onorific Andreas Huber, insotit de Excelenta Sa Domnul Karol Mistrik, Ambasador Extraordinar si Plenipotentiar al Republicii Slovacia in Romania si de Excelenta Sa Domnul Miroslav Iabloncsik, Consulul General al Republicii Slovacia la Oradea au participat la o drumetie montana pe traseul Balea Lac – Varful Negoiu aflat la o altitudine de 2.535 metri, situat in Masivul Fagaras, si retur.

http://www.adz.ro/lokales/artikel-lokales/artikel/botschafter-in-hermannstadt/

http://www.tribuna.ro/stiri/actualitate/e-s-andreas-huber-promoveaza-mediul-de-afaceri-slovac-in-sibiu-136886.html

http://www.ziare.com/sibiu/stiri-actualitate/e-s-andreas-huber-promoveaza-mediul-de-afaceri-slovac-in-sibiu-7360329

http://www.ultimele-stiri.eu/articol/e-s-andreas-huber-promoveaza-mediul-de-afaceri-slovac-in-sibiu/4421304