Vizita la Sibiu a Excelentei Sale Domnul Andrei Grinkevich, Ambasador Extraordinar si Plenipotentiar al Republicii Belarus in Romania

In data de 8 mai 2017, Domnul Consul Onorific Andreas Huber, a fost onorat sa primeasca vizita Excelentei Sale, Domnul Ambasador Extraordinar si Plenipotentiar al Republicii Belarus in Romania, Andrei Grinkevich, intalnire ce s-a desfasurat la sediul Consulatului  Austriei la Sibiu.

In cadrul intrevederii, E.S. Dl Ambasador Andrei Grinkevich, a prezentat intentia domniei sale de a

sustine si intari relatiile economice, schimburile comerciale, relatiile culturale, stiintifice si educationale dintre cele doua tari, fiind prezentate pe scurt domeniile de interes: industria producatoare de utilaje si echipamente agricole, industria lemnului, industria metalurgica, domeniile turismului şi al culturii, o extindere a cooperarii in domeniul industriei chimice, domeniul cercetarii stiintifice si dezvoltarii tehnologice, precum si in educatie prin schimburile de studenti şi profesori. S-au discutat perspectivele dezvoltarii relațiilor bilaterale și speranta intr-o concretizare cat mai grabnica a cat mai multor relații de cooperare intre Belarus și Romania, respectiv judetul Sibiu, fiind prezentate oportunitațile pe care Belarusul le poate oferi Romaniei, in condițiile deschiderii sale economice catre zona Eurasiatica, China, precum si catre Rusia, in conditiile in care aceasta tara este considerata zona comerciala libera.

 

Dl. Consul Onorific Andreas Huber si-a exprimat disponibilitatea de a organiza si mijloci o intrevedere la Sibiu, intre mediul de afaceri din Belarus si mediul de afaceri din Romania, urmand a fi stabilite, de comun acord, coordonatele acestei intruniri.

 

Intrevederea s-a incheiat cu exprimarea, din partea ambelor parti, a convingerii, ca, intre cele doua tari, se vor dezvolta neincetat relatiile diplomatice, economice, culturale si educationale.