Vizita la Sibiu a Excelentei Sale Doamna Isabel Rauscher, Ambasador Extraordinar si Plenipotentiar al Republicii Austria in Romania

In data de 12 martie 2018, Excelenta Sa Doamna Isabel Rauscher Ambasadorul Extraordinar si Plenipotentiar al Republicii Austria, a fost intampinata la sediul Consulatului Republicii Austria la Sibiu, de catre Domnul Consul Onorific Andreas Huber care a fost onorat sa primeasca vizita Domniei Sale.

In cadrul intrevederii, E.S. Dna Ambasador Isabel Rauscher, a prezentat intentia domniei sale de a sustine si intari relatiile economice, schimburile comerciale, relatiile culturale, stiintifice si educationale dintre cele doua tari, fiind prezentate pe scurt domeniile de interes: industrie, domeniile turismului, cercetarii stiintifice si dezvoltarii tehnologice, precum si in educatie prin schimburile de studenti şi profesori si domeniul cultural.

In cadrul acestei intrevederi Dl Presedinte Andreas Huber a prezentat pe scurt activitatea Uniunii Consulilor Onorifici din Romania, for al carei activitati este deja cunoscut Doamnei Ambasador, prin participarea Domniei Sale la evenimentul organizat in data de 3 martie 2018, “Balul de primavara UCOR“ ce a avut loc la Hotelul Intercontinental Bucuresti.

Aceasta este prima vizita oficiala la Sibiu, de la data preluarii de la finele anului 2017 a mandatului de Ambasador al Republicii Austria in Romania, a E.S. Doamnei Isabel Rauscher si se va desfasura in perioada 12.03-15.03.2018.

În agenda întrevederilor diplomatice in prima zi am remarcat şi întrevederea de la Forumul Democrat al Germanilor din România, cu preşedintele Dr. Paul-Jürgen Porr si intalnirea cu Dl. Reinhart Guib, Episcopul Bisericii Evanghelice C.A. în România.

În a doua parte a zilei a fost organizată o recepţie oficială prilejuită de sosirea la Sibiu a unei delegații de firme austriece, care va vizita nordul și centrul Transilvaniei pentru a se interesa de oportunitățile de afaceri din domeniul gospodăririi comunale, eveniment organizat de Secția Comercială a Ambasadei Austriei.

In cursul zilei de 13.03.2018, E.S. Dna Ambasador Rauscher va avea in agendă intalniri cu Doamna Astrid Cora Fodor-Primarul Municipiului Sibiu, cu Doamna Daniela Cîmpean-Presedintele Consiliului Judetean Sibiu si cu Doamna Adela Maria Muntean-Prefectul Judetului Sibiu.

De asemenea, tot in cadrul itinerariului sibian, E.S. Dna Ambasador Rauscher va efectua o scurta vizita la Cisnadioara, la casa de artă ”Kunsthaus 7 B”, în clădirea fostei școli evanghelice din Cisnădioara. Primele lucrări expuse in Galeria “Școala Veche” la ”Kunsthaus 7 B” au apărut la inițiativa colecționarului de artă german Thomas Emmerling și își propune să devină un loc de întâlnire pentru artiștii și operatorii culturali din țările dunărene, și nu numai gazduind diferite expoziții de artă modernă și contemporană si funcționând totodată ca platformă dedicată rezidențelor internaționale de artă contemporană.