Vizita de ramas bun la Sibiu, a Excelentei Sale, Domnul Gerhard Reiweger, Ambasador Extraordinar si Plenipotentiar al Republicii Austria in Romania

Vizita de ramas bun la Sibiu, a Excelentei Sale, Domnul Gerhard Reiweger,
Ambasador  Extraordinar si Plenipotentiar al Republicii Austria in Romania
26 octombrie – 27 octombrie 2017, Sibiu

In data de 26 octombrie 2017, Domnul Consul Onorific Andreas Huber, a fost onorat sa primeasca vizita Excelentei Sale, Domnul Gerhard Reiweger, Ambasador Extraordinar si Plenipotentiar al Republicii Austria in Romania, intalnire prilejuita de sarbatorirea la Sibiu, a celei de-a 62-a aniversări a Zilei Naționale a Republicii Austria. Aceasta vizita este una de ramas bun, avand in vedere faptul ca mandatul Domniei Sale, in calitate de Ambasador Extraordinar si Plenipotentiar al Republicii Austria in Romania, s-a incheiat la data 31 octombrie 2017.

Ziua a debutat printr-o serie de vizite la institutiile locale, Domnul Ambasador Gerhard Reiweger fiind primit la Primaria Municipiului Sibiu de catre Doamna Primar Astrid Cora Fodor, apoi la Prefectura Sibiu de catre Doamna Prefect Adela Maria Muntean, la Consiliul Judetean Sibiu de catre Doamna Presedinta Daniela Cimpean si nu in ultimul rand, la Forumul Democrat al Germanilor din Romania-Sibiu, de catre Dl. Presedinte Dr. Paul-Jürgen Porr.

In cadrul intrunirilor avute, E.S. Dl. Ambasador Gerhard Reiweger, a reiterat faptul ca, va sustine in continuare intarirea relatiilor economice, schimburile comerciale, relatiile culturale, stiintifice si educationale dintre cele doua tari.

In cursul serii a fost organizata o receptie oficiala, la care Domnul Ambasador Gerhard Reiweger si Domnul Andreas Huber, Consul Onorific al Republicii Austria la Sibiu, au avut ca invitati reprezentantii institutiilor si autoritatilor locale, reprezentanti ai mediului de afaceri, preoti si inalti prelati din cadrul principalelor culte religioase si oameni de cultura. Invitatia a fost onorata si de catre Dl. CO Endre Molnar si de Dl. Popescu Petre Agripa , Consilier al consulului Romaniei la Graz.

In cursul zilei de vineri, 27 octombrie 2017, Domnul Ambasador Gerhard Reiweger si Domnul Andreas Huber, Consul Onorific al Republicii Austria la Sibiu au efectuat o vizita la Hosman, judetul Sibiu, la sediul Asociatiei Elijah, o asociatie care ca misiune sprijinirea si oferirea de servicii sociale, pentru copiii si tinerii din satele Hosman si Nocrich, pentru a le asigura un viitor mai bun.

Ziua s-a incheiat printr-o vizita la Palatul Brukenthal din Avrig, unde Domnul Ambasador Gerhard Reiweger a fost primit de catre fostul Primar al Orasului Avrig, Domnul Arnold Klingeis.