Reuniunea de socializare, intarire si consolidare a relatiilor intre membri UCOR

Reuniunea de socializare, intarire si consolidare a relatiilor intre membri UCOR,
Proiect denumit „Week-end impreuna”
22.09.-24.09.2017

Domeniile Vinarte-Crama Bolovanu-Sâmburești

In perioada 22.09-24.09.2017 a avut loc la Domeniile Vinarte-Crama Bolovanu-Sâmburești, evenimentul denumit „Week-end impreuna”, prima reuniune de socializare, intarire si consolidare a relatiilor intre membri Uniunii Consulilor Onorifici din Romania.

La acest eveniment au participat urmatorii membri UCOR: Dl. Andreas Huber-Presedinte, Dna. Georgiana Pogonaru -Membru in Consiliul Director, Dl. Eugen Lascu-Trezorier si membru in Consiliul Director, Dl. Sergio Faleschini, Dl. Popescu Petre Agripa, Dl. Miroslav Iabloncsik, Dl. Vasile Andrei Vita, Dl. Molnar Endre si Dl. Dino Tucci.

Din partea Ministerului Afacerilor Externe din Romania, membri UCOR au fost onorati sa ii primeasca pe invitatii speciali: Dl. Stelian Obiziuc-Director al Arhivelor Diplomatice din cadrul MAE, Dl. Dr. Calin Fabian-Director al Serviciului Protocol din cadrul MAE, Dna. Elena Serbanescu- Ministru Plenipotentiar, Director al Direcţiei Juridic, Legislatie şi Contencios din cadrul MAE, Dl. Tudor Oancea-Consilier juridic in cadrul Direcţiei Juridic, Legislatie şi Contencios din MAE si Dna. Lucia Sava-Consilier la cabinetul Ministrului Afacerilor Externe.

Agenda evenimentului a cuprins in data de 22.09.2017, dechiderea reuniunii printr-un cuvant de “Bun-venit” rostit de E.S. Dl. Andreas Huber –Presedintele UCOR, precum si de o scurta urare din partea E.S. Dl. Sergio Faleschini, gazda primitoare a evenimentului, care a facut eforturi sustinute, astfel ca aceasta reuniune sa se bucure de un real succes.

Dupa-amiaza a continuat cu o scurta prelegere sustinuta de Dl. Stelian Obiziuc-Director al Arhivelor Diplomatice din cadrul MAE, cu tema “Istoria consulilor onorifici”. O comunicare privind aceasta prelegere va fi afisata pe site in perioada imediat urmatoare.

In data de 23.09.2017, a doua zi a reuniunii, a debutat cu o scurta vizita in via Domeniilor Vinarte, vizita condusa de E.S. Dl. Sergio Faleschini si de Dl. Ing. Ion Treanță, cu o prezentare a istoriei viei, urmata de o degustare de vinuri in Crama Bolovanu.

Reuniunea a continuat cu o scurta prelegere sustinuta de Dl. Dr. Calin Fabian, Director al Serviciului Protocol din cadrul MAE, care a mentionat sustinerea sa fata de activitatea Uniunii Consulilor Onorifici din Romania si a raspuns intrebarilor pe teme de privilegii si imunitati consulare, adresate de membrii UCOR prezenti la reuniune.

Dupa-amiaza a continuat cu un program artistic sustinut de Rapsodul Ion Creteanu si Ansamblul “Doina Oltului”, care a reusit sa desavarseasca atmosfera relaxata a evenimentului, in minunatul cadru natural al Domeniilor Vinarte, program urmat in cursul serii de o cina festiva, care i-a incantat pe toti participantii, datorita bucatelor alese pregatite de membri staff-ului Domeniilor Vinarte.

Dimineata ultimei zile a acestui eveniment, 24.09.2017, a fost rezervata concluziilor si discutiilor libere, legate de activitatea din perioada imediat urmatoare, in sustinerea acţiunilor pe lângă conducerea Ministerului Afacerilor Externe si institutiilor statului, în vederea adoptării cadrului legislativ intern privind buna desfăşurare a activităţii consulilor onorifici, precum si in acordarea de privilegii si imunitati consulare, care sa conduca la o actiune eficienta si rapida in cazuri de interventie a consulilor onorifici in oferirea de asistenţă şi consultanţă cetăţenilor tarilor pe care le reprezinta, aflaţi în situaţii deosebite si nu numai.

Reuniunea s-a incheiat cu convingerea, din partea tuturor participantilor si invitatilor speciali, ca aceasta reuniune si-a atins scopul si obiectivul principal, acela de a intari si consolida relatiile dintre membri UCOR, precum si acela de a promova şi întreţine relatiile stranse intre Uniunea Consulilor Onorifici din Romania si Ministerul Afacerilor Externe din Romania.

Consulatele onorifice ale României din străinătate – scurt istoric| Dr. Stelian Obiziuc