Prima editie a “Balului de primavara” al Uniunii Consulilor Onorifici din Romania (UCOR)

In data de 3 Martie 2018 a avut loc în Sala Rondă a Hotelului Intercontinental Bucuresti, prima editie a „Balului de primavara” al consulilor onorifici din România, organizat de Uniunea Consulilor Onorifici din România (UCOR).

Apropierea primăverii și a evenimentelor ce o însoțesc, a inspirat Comitetul Director al Uniunii Consulilor Onorifici din Romania, să lanseze inițiativa organizării unui “Bal de Primăvară al Consulilor Onorifici” ca un bun prilej de socializare și de întâlnire într-un cadru mai putin oficial, dar deopotrivă de semnificativ.

La acest eveniment au luat parte peste 100 persoane, printre invitați s-au numărat Excelențele lor doamne și domni ambasadori, personalități din Ministerul Afacerilor Externe,  precum și reprezentanți ai mediului de afaceri din România.

De asemenea, la eveniment a fost invitat şi a acceptat invitaţia, domnul HCG Cav. Dr. Wolfgang Breitenthaler, preşedintele Federaţiei Uniunii Europene a Consulilor Onorifici (FUECH). www.fuech.eu

În anul acesta, Uniunea Consulilor Onorifici din România împlinește trei ani de existență, dovedindu-se un for ce caștigă tot mai multă recunoaștere și prestigiu. Se cuvine să amintim aici afilierea Uniunii Consulilor Onorifici din România, Federației Uniunii Europene a Consulilor Onorifici, un moment de seamă în existența uniunii.

Balul de primavara a avut si o componenta sociala, prin donatiile facute de către invitatii prezenti, în sprijinul copiilor din Centrul Scolar de Educatie Incluzivă Periș, din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială Ilfov. Suma de bani stransa in urma donatiilor va fi folosita pentru crearea unui spatiu special dotat pentru socializare, care să contribuie și să îmbunătățească viața copiilor din Centru Scolar de Educatie Incluziva Peris, jud. Ilfov.

Reuniunea s-a incheiat cu exprimarea din partea tuturor participantilor a convingerii ca acesta a fost o reusita, si deopotriva, a sperantei unanim exprimate ca acest bal sa devina o traditie in anii ce vor urma.