Malaga 2017

Domnul Consul Onorific Andreas Huber, presedintele Uniunii Consulilor Onorifici din Romania (U.C.O.R.), a participat la Board Meeting-ul “Federation de l’Union Europeenne des Consuls Honoraires ”(F.U.E.C.H.)”, ce a avut loc in Malaga, Spania, fiind insotit de domnul Popescu Petre Agripa – Consilier al Consulului Romaniei in Austria si membru al U.C.O.R.

Dr. Wolfgang Breitenthaler, președintele FUECH, a condus o delegație a reprezentanților FUECH în Andaluzia la invitația Corpului Consular din Malaga.

Începutul dimineții de vineri, 12 mai, a fost dedicat unei întâlniri cu primarul orașului, Francisco de la Torre Prados și consilierii săi, precum și membrii consiliului CC al Malaga. După o scurtă istorie a evoluției orașului de-a lungul secolelor, a fost evocat caracterul său eminamente internațional, precum și colaborarea strânsă dintre consuli și oraș.
La sfârșitul dimineții și pranz, un tur cu ghid din Malaga a ilustrat remarcile primarului despre trecutul cosmopolit al orașului, iar grupul a vizitat Centrul Pompidou situat in port.
Dupa-amiaza tarziu Consiliul de Administrație al FUECH s-a întâlnit la Hotel Salles Malaga Centro.
Mai multe subiecte au fost pe ordinea de zi. Printre altele:
– Aderarea la FUECH a Corpului Consular din Nisa (Coasta de Azur), reprezentat de DDr. Marc Aicardi de Saint-Paul, Consul al Burkinei Faso din Riviera Franceză, a fost acceptat în unanimitate.
– Pe lângă activitățile sale tradiționale privind relațiile diplomatice și consulare, FUECH intenționează să direcționeze viitoarele întâlniri către oportunități economice între membrii delegațiilor și autoritățile din țările vizitate.
Seara a avut loc la prestigiosul Gran Hotel Miramar, la invitația Corpului Consular din Malaga, o recepție în cadrul idilic al palatului, la care au participat numeroși consuli și personalități locale care au făcut posibilă discutarea problemelor de interes comun. Apoi, la cina oficială, Vice-decanul și Președintele FUECH au salutat spiritul de colaborare care a caracterizat această zi.

Sambata, 13 mai, a fost dedicata relaxarii, cu o excursie la Marbella si Puerto Banus. După un tur cu ghid, delegația s-a deplasat la exclusivistul Club Marbella, care a gazduit de-a lungul vremii capete incoronate și miliardari. Contele Rudolf von Schônburg, care, împreună cu prințul Alfonso von Hohenlohe, este co-fondator al clubului, a invitat grupul la un cocktail, urmat de un prânz. După-amiaza delegația a vizitat acest loc mitic.

Următoarea întâlnire a FUECH va avea loc la Viena în perioada 19-22 octombrie (ședința Consiliului de administrație și Adunarea generală) și Olanda (ședința Consiliului de administrație) în primăvara anului 2018.
Consiliul de Administrație al FUECH și toți reprezentanții Corpului Consular așteaptă cu nerăbdare să vă vadă acolo.