Intalnire informativa a membrilor Corpului Consular din Baden-Württemberg -Stuttgart

Domnul Consul Onorific al Republicii Austria la Sibiu Andreas Huber si presedinte al Uniunii Consulilor Onorifici din Romania (U.C.O.R.) a participat, la invitatia Corpului Consular din Baden-Württemberg, Germania, la o intalnire informativa desfasurata la Stuttgart, Germania.

La aceasta intalnire au participat consuli onorifici ai Corpului Consular Baden-Württemberg, precum si alti consuli onorifici  invitati. Pe parcursul celor doua zile, in programul reuniunii au avut loc mai multe intalniri, in cadrul carora s-au purtat discutii de consolidare a relatiilor intre consuli, membrii Corpului Consular din Baden-Württemberg si Consulul Republicii Austria la Sibiu, precum si discutii despre mediile de afaceri din tarile reprezentate.

In cadrul acestui eveniment a avut loc si o cina festiva, la care a luat cuvantul domnul Rainer Wieland, Vicepresedintele Parlamentului European, care in discursul sau a vorbit despre efectele schimbărilor politice actuale privind relațiile dintre SUA, Canada și Europa.

Aceasta intalnire de informare a imbinat utilul cu placutul, avand in vedere ca in prima zi a evenimentului participantii au plecat intr-un periplu prin orasul Baden-Baden, unde au fost primiti de către primarul Margret Mergen la Muzeul Frieder Burda, iar dupa amiaza au vizitat orasul Lahr, unde participantii au fost primiti de catre domnul primar dr. Wolfgang Müller în Sala coloanelor din cladirea Primăriei vechi, apoi a urmat vizitarea Muzeului “Tonofenfabrik” si un scurt tur prin orasul vechi, iar itinerariul a continuat cu vizitarea localitatilor Landesgartenschau si Ringsheim.

In cursul zilei de 14 septembrie , participantii au fost primiti de către președintele guvernului Nicolette Kressl, în consiliul regional Karlsruhe, in Sala Kraichgau, unde au fost prezentate perspectivele privind structura și sarcinile Consiliului Regional Karlsruhe.

Dupa aceasta intrevedere, a fost vizitat Castelul Ettlinger, aici participantii  fiind intampinati de către domnul primar Arnold im Asamsaal, care a facut o prezentare a istoriei castelului.