Intalnire informativa a membrilor Corpului Consular din Baden-Württemberg, Germania

Domnul Consul Onorific Andreas Huber, Consul Onorific al Republicii Austria la Sibiu si presedinte al Uniunii Consulilor Onorifici din Romania (U.C.O.R.), a participat, la invitatia Corpului Consular din Baden-Württemberg, Germania, la o intalnire informativa, calatorie ce a avut loc pe itinerariul in Stuttgart-Zurich-Lugano-Fluelen/ Vierwaldstättersee -Luzern-Stuttgart.

Corpul Consular din Baden-Württemberg, Germania organizeaza anual doua intalniri de informare. La aceasta intralnire au fost prezenti 37 de participanti, consuli onorifici, insotiti de partenerii acestora. S-au purtat discutii de consolidare a relatiilor intre consuli, intre membri Corpului Consular din Baden-Württemberg si Consulatul Republicii Austria la Sibiu, precum si discutii despre mediile de afaceri din tarile reprezentate.

In cadrul acestui eveniment, au fost abordate teme diplomatice, teme economice, de politica actuala, pentru identificarea oportunitatilor de afaceri si perspectivele de colaborare si dezvoltare a relatiilor economice intre mediul de afaceri din Romania si cel din Germania si nu numai, precum si pentru intarirea relatiilor diplomatice intre membri Corpurilor Consulare prezente. In cadrul discutiilor Dl. Andreas Huber a facut o prezentare a activitatii Uniunii Consulilor Onorifici din Romania, precum si a mediului de afaceri din Romania.

Aceasta intalnire de informare a imbinat utilul cu placutul, avand in vedere circuitul pitoresc pe care s-a desfasurat. Punctul de plecare a fost gara din Stuttgart, intr-un compartiment rezervat pentru grup, cu oprire in gara din Zurich, unde s-a vizitat partea istorica si partea moderna a garii, dupa care drumul a continuat prin tunelul Gotthard, cel mai lung tunel din lume, de 57,09 km, catre Lugano, unde, s-a vizitat centrul istoric al orasului. In cursul serii a avut loc o cina, la care au fost invitati si membri ai Corpului Consular din Elvetia. Urmatorul punct de oprire din calatorie a fost lacul Vierwaldstättersee, unde a urmat o croaziera cu un pachebot cu roti cu zbaturi din lemn si cu propulsie pe motor diesel, vechi de peste 100 de ani, pana la Luzern, unde s-a vizitat centrul istoric al orasului. Calatoria s-a incheiat la Stuttgart, cu exprimarea din partea tuturor participantilor, a convingerii ca aceasta intalnire de informare a fost una reusita.