Board Meeting si Adunarea Generala F.U.E.C.H. Bruxelles, Belgia

Domnul Consul Onorific Andreas Huber, presedintele Uniunii Consulilor Onorifici din Romania (U.C.O.R.), a participat, impreuna cu Dl. Popescu Petre Agripa Consilier al Dl. Gaston Glock-Consulului Romaniei in Graz, Austria, la Adunarea Generala a “Federation de l’Union Europeenne des Consuls Honoraires ” (F.U.E.C.H.), ce a avut loc in Bruxelles, Belgia si evenimentele conexe.

Ziua de 5.10.2018 a fost dedicata sosirii delegatilor, dupa-amiaza programul a debutat cu evenimentele organizate in colaborare cu FEDERATION INTERNATIONALE DES CORPS ET ASSOCIATIONS CONSULAIRES – (F.I.C.A.C.), expozitia de arta contemporana “New Horizons beyond Klimt”, urmata in cursul serii de o receptie-cocktail care a reunit membrii prestigioaselor institutii.

In cadrul acestui eveniment, au avut loc un schimb amplu de opinii intre consulii onorifici prezenti la eveniment, fiind abordate teme diplomatice, economice, de politica actuala si cultura.

In data de 06.10.2018 s-au desfasurat:

Board Meeting-ul F.U.E.C.H. la Egmont Palais-Blue Salon, cu deschiderea lucrarilor printr-un cuvant de “Bun venit” adresat de catre Presedintele FUECH, Dl. Consul General Onorific Cav. Dr. Wolfgang Breitenthaler.

Mai multe subiecte au fost pe ordinea de zi. Printre altele:

-Aprobarea procesului-verbal al ultimei ședințe a consiliului de administrație ce a avut loc in Roma in data de 26 mai 2018.

– Raportul financiar al Trezorierului F.U.E.C.H.

– Extinderea numarului de membri in cadrul F.U.E.C.H.

Adunarea Generala a fost deschisa prin adresarea catre toti participantii a unui  cuvant de “Bun venit”, rostit de catre Presedintele FUECH, Dl. HCG Cav. Dr. Wolfgang Breitenthaler.

Ordinea de zi a cuprins:

-Aprobarea minutei pentru Adunarea Generala din 20 octombrie 2017 desfasurata la Viena.

-Prezentarea raportului financiar al trezorierului.

-Discutii cu privire la cooptarea de noi membri.

Printre altele, principala discutie a fost urmatoarea intalnire a F.U.E.C.H. ce urmeaza a se desfasura in 2019 la Maastricht.

De asemenea, in vederea stabilirii agendei de reuniuni pentru urmatorii ani, s-au propus pentru luna mai 2020, ca intalnirea Board-ului si Adunarea Generala F.U.E.C.H. sa aiba loc la Bucuresti, fiind inaintate una dintre urmatoarele perioade: 14 mai -17 mai 2020 sau 21 mai-24 mai 2020, datele exacte ale intrunirii FUECH urmand a fi stabilite si comunicate in timp util.

In cursul serii a avut loc o cina festiva la Palais Egmond, organizata cu prilejul aniversarii a 25 de ani a Corpului Consular Belgian, eveniment desfasurat in colaborare cu FEDERATION INTERNATIONALE DES CORPS ET ASSOCIATIONS CONSULAIRES – (F.I.C.A.C.). Cu aceasta ocazie Dl. Andreas Huber si Dl. Agripa Popescu au avut  ocazia de a cunoaste personal pe E.S. Dl. Aykut Eken Consul General Onorific al statului Jamaica in Turcia – Presedintele F.I.C.A.C.

Cu acest prilej, Dl. Aykut Eken a confirmat inca o data aderarea U.C.O.R. la F.I.C.A.C si a prezentat felicitarile sale membrilor UCOR pentru aceasta aderare.  De asemenea, Dl. Aykut Eken a adresat intrebarea si a propus ca una dintre urmatoarele intruniri ale FEDERATION INTERNATIONALE DES CORPS ET ASSOCIATIONS CONSULAIRES – (F.I.C.A.C.) sa se desfasoare la Bucuresti, propunere agreata de Dl. Andreas Huber, urmand ca in perioada urmatoare sa fie luata o decizie in acest sens.

Ziua de 07.10.2018 a fost rezervata programului individual al participantilor si socializarii dintre membrii F.U.E.C.H participanti. Evenimentul s-a incheiat cu exprimarea, din partea tuturor participantilor, a convingerii ca se vor continua relatiile de comunicare, in toate domeniile de interes.