Adunarea Generala F.U.E.C.H. si evenimentele conexe desfasurate in Viena, Austria

Adunarea Generala F.U.E.C.H. si evenimentele conexe desfasurate in Viena, Austria

19 – 22 Octombrie 2017

Domnul Consul Onorific Andreas Huber, presedintele Uniunii Consulilor Onorifici din Romania (U.C.O.R.), a participat, impreuna cu Dl. Ambasador Ioan Donca, Dl. CO Vasile Andrei Vita, Dl. CO Miroslav Iabloncsik si Dl. Popescu Petre Agripa Consilier al Consulului Romaniei in Graz, Austria, la Adunarea Generala a “Federation de l’Union Europeenne des Consuls Honoraires ” (F.U.E.C.H.), ce a avut loc in Viena, Austria.

Ziua de 19.10.2017 a fost dedicata sosirii delegatilor, apoi cu o cina la Restaurantul “Sven’s Sohn” din Viena.

Ziua de 20.10.2017, a debutat cu o vizita la Primaria din Viena, la Biroul Primarului, delegatia FUECH fiind primita de catre Presedintele Landtages-ului din Viena, Prof. Harry Kopietz. A urmat vizita la Palatul Imperial, in biroul Prezidential si o intalnire cu Consilierul Sef pentru probleme de afaceri externe al Presedintelui Federal al Austriei.

Board Meeting-ul FUECH a avut loc la Clubul “Wiener Rennverein”, cu deschiderea lucrarilor printr-un cuvant de bun venit, adresat de catre Presedintele FUECH, Dl. Consul General Onorific Cav. Dr. Wolfgang Breitenthaler. A urmat aprobarea minutei pentru Board Meeting-ul ce a avut loc in 12.05.2017 la Malaga, Spania. Apoi a fost prezentat raportul financiar al trezorierului FUECH, urmat de discutii cu privire la cooptarea de noi membri.

Adunarea Generala a fost deschisa prin adresarea catre toti participantii a unui  cuvant de bun venit, rostit de catre Presedintele FUECH, Dl. Consul General Onorific Cav. Dr. Wolfgang Breitenthaler. In cadrul intrevederii s-a aprobat minuta pentru Adunarea Generala din 16 Aprilie 2016 din Valencia, urmat de prezentarea raportului financiar al trezorierului FUECH si discutii cu privire la cooptarea de noi membri. S-au purtat discutii si pe tema consolidarii relatiilor intre FUECH si oficiali guvernamentali si mediile de afaceri. Au fost stabilite, de asemenea, datele pentru intrunirea Adunarii Generale pentru anii 2018-2019, precum si pentru urmatorul Board Meeting, respectiv in primavara anului 2018 in San Marino, in toamna anului 2018 la Nissa,iar in anul 2019 FUECH urmand a se intruni la Maastricht, datele exacte ale intrunirilor FUECH urmand a fi stabilite si comunicate in timp util.
Seara s-a incheiat cu o cina festiva  la Clubul “Wiener Rennverein”.

Ziua de 21.10.2017 a debutat cu o vizita la Manastirea Melk “Wachau”, intrata in patrimoniul mondial UNESCO, apoi  la Castelul Artstetten aflat in proprietatea familiei ducelui de Hohenberg, descendentii Arhiducelui Franz Ferdinand von Osterreich-Este, care a fost impuscat impreuna cu sotia sa Sophie in Sarajevo 1914. Au fost vizitate muzeul si mormintele acestora, delegatia fiind condusa si primita de catre stra-stranepoata Ducesa Anita von Hohenberg care a oferit participantilor un cocktail la castel.

Ziua de 22.10.2017 a fost rezervata programului individual al participantilor si socializarii dintre membrii FUECH participanti.

Evenimentul s-a incheiat cu exprimarea, din partea tuturor participantilor, a convingerii ca se vor continua relatiile de comunicare, in toate domeniile de interes.

Mai multe detalii in buletinul emis de F.U.E.C.H. aici.