Adunarea Generală Anuală a membrilor Uniunii Consulilor Onorifici din România și “Balul de primăvară UCOR”

Adunarea Generală Anuală a membrilor Uniunii Consulilor Onorifici din România și “Balul de primăvară UCOR”
7 Martie 2020
Hotelul Intercontinental Bucuresti

Sibiu – 9.03.2020

În data de 7 martie 2020, Uniunea Consulilor Onorifici din România (UCOR) a organizat la Hotelul Intercontinental din București, două dintre cele mai importante evenimente anuale din agenda asociatiei, și anume: Adunarea Generală Anuală a membrilor UCOR, urmată în cursul serii de “Balul de primavară UCOR”, eveniment ajuns la cea de-a treia ediție.

În cadrul ordinii de zi a Adunării Generale Anuale a membrilor UCOR au fost prezentate: “Raportul de activitate pentru anul 2019”, Raportul Financiar si raportul cenzorului, fiind aprobată descărcarea de gestiune a Consiliul Director și nu în ultimul rand, a fost adoptată agenda de activităţi pentru anul 2020.
Raportul de activitate pentru anul 2019 a fost prezentat de către Preşedintele UCOR – domnul Consul Onorific Andreas Huber, fiind evidenţiată evoluția pozitivă a UCOR din anul precedent, pe plan diplomatic intern și internațional, fiind menționată aici afilierea Uniunii Consulilor Onorifici din România, Federației Internaționale a Asociațiilor și Corpurilor Consulare, un moment de seamă în existența uniunii.
Se cuvine aici să menționăm semnarea la 26 februarie 2019 a “Protocolului de colaborare între Ministerul Afacerilor Externe și Uniunea Consulilor Onorifici din România”, pe care îl considerăm un document istoric în existenta UCOR.
Au fost remarcate și menționate eforturile susținute ale membrilor UCOR pentru câștigarea recunoașterii și sporirea prestigiului Uniunii, prin impicarea lor în acțiunile pe care le desfășoară și prin prezența activă pe plan diplomatic, economic, cultural și social.
În cadrul dezbaterilor, preşedintele UCOR, domnul Andreas Huber a prezentat strategia adoptata de UCOR pentru realizarea obiectivelor sale statutare, punându-se un accent deosebit pe consolidarea poziţiei membrilor Uniunii în lumea diplomatică, pe continuarea cu stăruinţă a demersurilor pe lângă Ministerul Afacerilor Externe şi altor instituţii ale statului român, în vederea adoptării cadrului legislativ intern corespunzător pentru consolidarea prezenţei şi activităţii consulilor onorifici, în conformitate cu prevederile Convenţiei de la Viena privind Relaţiile Consulare, inclusiv în domeniul imunităţilor şi privilegiilor care să asigure o mai activă contribuţie a membrilor UCOR la dezvoltarea relaţiilor, pe multiple planuri, dintre ţările pe care le reprezintă şi România, cu precădere în domeniile economic şi cultural.

În cursul serii a avut loc în Sala Rondă a Hotelului Intercontinental Bucuresti, cea de-a treia ediție a „Balului de primavară” organizat de Uniunea Consulilor Onorifici din România, un bun prilej de socializare și de întâlnire într-un cadru mai putin oficial, dar deopotrivă de semnificativ.

La acest eveniment au luat parte peste 100 persoane, printre invitați s-au numărat Excelențele lor doamne și domni ambasadori, reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Externe al României și reprezentanți ai mediului de afaceri din România.
Printre invitații la eveniment s-a aflat și domnul Prof. Dr. Wolfram Scharff, preşedintele Coprului Consular din Germania (KKD) și Consul Onorific al Republicii Africa de Sud pentru Saxonia și Saxonia-Anhalt http://www.konsularkorpsdeutschland.de/

Balul de primavară a avut și o componentă socială, prin donațiile făcute de către sponsorii evenimentului și de către invitații prezenți, suma de bani strânsă urmând a fi folosită pentru finanțarea proiectului „Sunet pentru sănătatea copiilor” derulat de Asociația “Life Education for All „ din Cluj Napoca, proiect ce are ca scop dotarea unui număr de 5 saloane pentru copii bolnavi cronic internați pentru lungă durată în spitale din întreaga țară, cu aparatură audio-video și cd-uri cu povesti pt copii, muzica pt copii, muzica clasică, relaxantă sau terapeutică pt copii între 0-18 ani cât și cd-uri cu conținut educațional pentru accesul acestora la meloterapie, care să contribuie și să le îmbunătățească viața pe perioada în care se află internați.

Reuniunea s-a încheiat cu exprimarea din partea tuturor participanților a convingerii că aceasta a fost o reusită, și deopotrivă, a speranței unanim exprimate că acest bal va deveni o tradiție în anii ce vor urma.

Vezi foto:

Foto1: Membrii UCOR prezenti la AGA, de la stânga la dreapta: Dl. CO Marius Mihail Puiu, Dl. CO Eugen Lascu-Trezorier UCOR, Dl. CO Andreas Huber- Presedinte UCOR, Dl. CO Alexandru Bobe, Dl. Agripa Popescu, Dna CO Mihaela Călușer, Dl. CO Vasile Andrei Vita –Secretar general UCOR, Dl. CO Sergio Faleschini, Dna. CO Roxana Elena Rusu, Dna. CO Georgiana Pogonaru-membru în Consiliul Director, Dna. CO Elena Bustea și Dl. CO Endre Molnar.
Foto2: Membrii UCOR prezenti la Balul de primăvară UCOR, de la stânga la dreapta: E.S. Dl. Ambasador Ioan Donca –Vicepreședinte UCOR; Dna CO Mihaela Călușer, Dl. Agripa Popescu, Dl. CO Marius Mihail Puiu, Dl. CO Vasile Andrei Vita –Secretar general UCOR, Dl. CO Andreas Huber- Presedinte UCOR, Dl. CO Endre Molnar, Dna. CO Elena Bustea, Dl. CO Omer Susli, Dna. CO Roxana Elena Rusu, Dl. CO Eugen Lascu-Trezorier UCOR, Dna. CO Georgiana Pogonaru-membru în Consiliul Director și Dl. CO Sergio Faleschini.
Foto 3: Dl. Andreas Huber- Președintele Uniunii Consulilor Onorifici din România și Consul Onorific al Republicii Austria la Sibiu.
Foto 4: Dl. Prof. Dr. Wolfram Scharff, preşedintele Coprului Consular din Germania (KKD) și Consul Onorific al Republicii Africa de Sud pentru Saxonia și Saxonia-Anhalt